Posted in GET TO INFORMED, ~ Tuntutan(claim) kad medikal

TUNTUTAN/CLAIM MEDICAL CARD 

Sebenarnya setiap orang perlu ada kad medikal.  Tak sakit tak nampak keperluannya tapi bila dah sakit baru tahu tujuannya kenapa orang ambil kad medikal tapi anda tidak.  Sudah letih perunding insurans menyuruh anda ambil medikal kad tapi anda merasakan kerja mereka sia-sia kerana anda merasakan tak perlu .  

Gambar di atas adalah tuntutan (follow Up) yang dibuat oleh pelanggan saya . Beliau telah masuk wad di Columbia Asia Hospital kerana kemalangan di rumah .  Syarikat HLA telah melangsaikan bil hospitalnya 100% sebanyak RM18,000 tidak termasuk bil follow up lagi.  Pelanggan saya ini seorang yang sangat tinggi kesedarannya terhadap insurans. Saya tak pernah menyuruh dia mengambil medikal kad tetapi dia sendiri yang mahu .  Nak cari pelanggan yang macam ni sangat susah kannnn kebanyakannya nak kena agen melobi sampai nak terkeluar anak tekak pun tak mahu juga ambil . Tak tahu apa yang dia cari sebenarnya. Nak compare sana nak compare sini tak tahu apa yang nak compare.  Semasa saya mula-mula jadi agen dulu saya bantu pelanggan buat tuntutan , HLA bayar . Bila saya MDRT pun HLA bayar juga . Semuanya syarikat bayar . Tak ada masalah dengan syarikat dan juga agen . Yang saya nampak adalah masalah dengan diri anda sendiri. Kalau sudah ada kesedaran tu ,itu yang beratur macam keretapi tu nak memohon , masa tu dah sakit udah terlambat . 

Semasa anak pelanggan saya ini menghantar document tuntutannya itu kepada saya , beliau berkata nasib baik ada medikal kad kalau tidak tak tahulah macamana nak bayar Rm18,000 tu .  Anaknya sangat bersyukur kerana maknya dah boleh berjalan kerana rawatan yang diperolehi di hospital swasta dapat disediakan dengan cepat tak perlu nak tunggu giliran dan makan masa yang lama. 

Satu lagi bagusnya pelanggan saya ini , saya tak pernah pergi kutip premium dari dia , dia sendiri yang datang ke ofis untuk buat bayaran . Bagus tak ? Anda ada macam dia ? Atau kalau agen tak pergi kutip premium anda pun buat-buat lupa dan tak bayar pastu salahkan agen . Agen semua salah anda tak salah … hihi   Sekarang dah zaman canggih anda buat bayaran hanya guna jari sahaja , boleh guna internet dan tak ada alasan lagi dah … 

Sekarang anda tunggu apa lagi , tunggu subsidi ?? 😅😅😅  tak payah tunggu ler … 

cepat-cepat dapatkan kad medikal segera.  Kalau malu nak komen di sini Whatsapp me your details at 0192629425

Pastikan anda seorang yang sihat tubuh badan . Yang sudah sakit tak boleh memohon ya .. eden tak dapek nak tolong ..  kepada yang sudah mempunyai  medikal kad tahniah untuk anda.  Kalau belum ambil lagi untuk yang tersayang , boleh whatsapp saya ya .  

Advertisements