Posted in COOL SCHOOL, ~ GRADUATION DAY

Faiz’s Graduation Day 

Faiz ambil ‘jubah Siswa’ nya pada 2 Disember iaitu sehari sebelum hari konvokesyen itupun pada sebelah petangnya .  Tergesa-gesalah saya bawa Faiz ke kedai gambar di Taman Midah (kedai apek kawan lama hehe) . Kalau nak amik gambar passport selalunya pergi kedai dia ler , dah biasa dan apek serta anaknya sangat baik dengan kami . Selepas seminggu baru gambarnya siap . Sementara tu saya juga mengambil kesempatan snap gambar dengan guna hp sendiri di studio apek tapi tidak begitu terang  .. hehe 

Selepas amik gambar Faiz , mak pulak nak bergambar .


Keesokan harinya iaitu pada 3 Disember  saya dan husband pergi ke Times Square dengan menaiki LRT sahaja . Parked kereta di ofis dan naik train , stesen LRT sebelah ofis aje .  Sampai je di Times Square terus ke ballroom . Perlukan pass ni to enter the ballroom . 

Sebenarnya kami terlewat sedikit beberapa minit . Acara memang sudah bermula . Ballroom pun dah dipenuhi orang so kami terpaksa duduk di seat belakang. 

Sayang sekali saya terlambat beberapa minit untuk menyaksikan Faiz menerima scroll Bachelor Of Hospitality Management ( Honours) dari The Crown Princess Of Pahang Tunku Hajjah Azizah Aminah Maimunah Iskandariah ( The Chancellor Of Berjaya University College of Hospitality UCH ) .  Walaubagaimanapun gambar tetap ada cuma saya sendiri tak dapat snap photo .. huhu 

UCH graduations was by departments, so it was a pretty short ceremony. Faiz’s department was first to graduate , sebab tu ler i tak sempat nak tengok dia di atas stage.  Just watching people shake hands for hours!  Can you imagine how bored we all were after that ?!  Had nap intervals and everything . There were also a students’ sharing session to shared their experiences. We finished about 12 something . 

Afterwards , we moved on to their reception part. They served Laksa Johor and a lot of food and good dessert though , which was nice.  

Selepas makan , kami terus bergambar di luar . 

Faiz with his lecturer 

Faiz with his friends .. 

Last but not least , sebelum meninggalkan ballroom amik gambar sekali lagi di sini . 

And the star of the day who we all cheered for …

With a Bachelor of Hospitality Management ( Hons) , congratulations Faiz ! 


Advertisements