Posted in 👛EVENTS, ~ AAP 2015

Awards Recognition 2015 

Di HLA ia dipanggil Annual Awards Presentation . Biasanya ia diadakan di Genting Highlands hampir setiap tahun . Untuk tahun 2015 ini saya , husband and anak-anak Hanis dan Zharif saja yang pergi .  Hihi ..   saya and husband memang tak pernah miss lagi pergi AAP sepanjang 20 tahun memceburi bidang insurans ini. It is something like to celebrate the people who get the achievement and to gain more knowledge. Because normally company  will invite the speakers from around the world and guess what.. they are like celebrity in the financial industry itself. Oleh sebab itu bagi saya AAP adalah satu platform yang sangat bagus untuk update diri kita dari segi ilmu pengetahuan ,skill dan berita terkini tentang industri insurans.  Banyak kebaikannya bila hadir ke upacara ilmu seperti ini .  Invest sikit duit , insya allah pulangannya berbaloi-baloi . 
Kami bertolak dari rumah dalam pukul 12.30pm . Tiba di Genting lebihkurang pukul 1.30 tengahari .  Papepun Pergi check in dulu ..  dapatkan kunci bilik baru senang hati . 

Zharif dan ayah boring sebab lama sangat Q , tersangat ramai orang . 

Akhirnya setelah sekian lama berdiri ….

Kali ni kami menginap di First World Hotel . 

Tinggalkan anak-anak berehat kat bilik , kami pergi seminar ..

Selepas habis seminar di sebelah petang kami rehat sekejap dan pukul 7pm ke restoran di First World Hotel for dinner 

Selepas pukul 7pm ada penyampaian trofi kpd yang layak .  Sorry pic tak de. 
After this kami bawa anak-anak ronda dan naik cable car memalam 😅😅

Turun ke Stesen Gohtong Jaya .. sampai sini kami pun terus naik semula ke atas .. 😂😂😂

Dalam Cable Car  

Pastu Hanis dan Zharif layan game sambil diperhatikan oleh ayahnya .

Giliran ayah pulak menembak 😆😆

Asyik kat dalam bangunan aje kannn ,jom kita keluar lihat apa yang ada kat luar pulak .. 

Sejukler tu ..  kihkih 

Owhh 19 celcius!! Nyamannyerrrrr 

Sudah lewat malam . Esok ada seminar lagi …  Balik bilik tidurrrrr .. 

Keesokan harinya sarapan pagi di Genting Hotel . Kena menapak ler .. tempatnya jauh juga dari First World Hotel . 

Hotel Genting .. kami sarapan pagi di sini kerana di sini sangat hampir dengan dewan untuk seminar seterusnya . 

Selepas sarapan kami terus ke dewan untuk seminar .. 

CEO kesayangan kami semua .. Ms Loh . 
Penceramah jemputan yang saya hadiri ialah Mr Sanjay Tolani , 10 TOT honours , 2 times COT and 14 year member of  MDRT. Wowwwww!!! 

Mr Sanjay Tolani 
Banyak yg kami dapat belajar di sini . Saya ni suka sangat snap slide tapi tak leh ler nak pamer kat blog sebab itu idea dia khusus untuk mereka yang sanggup bayar dan sanggup datang dari jauh (ada yg dari Sabah , Sarawak juga) semata-mata ingin mendapatkan ilmu ..  masya allah !!  So anda pastikan mendaftarkan diri untuk AAP yang akan datang .  Sedut ilmu dari orang -orang hebat dan lebih berjaya dari diri kita sendiri.  In sya allah .. 

Baiiiii  Genting !!  Check out sudaaaaa .. 

Advertisements