Posted in ~ AAP 2013

YEARLY EVENT 

Setahun sekali dalam bulan 9 atau 10 HLA biasanya buat event ni yang dinamakan ‘Annual Award Presentation ‘ di Genting Highland  .  So pergi event kali ni sangat excited kerana beberapa orang dari kumpulan kami menerima award.  Ianya sangat istimewa . Saya gembira kalau ramai dari kalangan kumpulan saya dapat pergi ke AAP ni dan dapat terima award. Kalau tak terima award pun , pergi ajelah apa salahnya . Amik semangat itu penting dan lepas tu fight lagi .  Selama saya jadi perunding seingat saya tahun pertama sahaja tak pergi , selepas tu setiap tahun saya pergi .. dah 20 tahun .  Saya merasakan kalau tak pergi tak boleh so saya akan pastikan setiap tahun saya mesti berada di acara ini . Saya pergi pun dengan kos sendiri aje tak ada siapa nak sponsor pun .   Saya rasa semua perunding dah alert HLA akan buat event pada bulan September atau Oktober setiap tahun so make sure block your time untuk amik cuti bagi yang bekerja , bagi yang full time tiada masalah nak block your calendar kannnn  ini adalah acara TAHUNAN bukannya acara sekali aje SEUMUR HIDUP.  Jangan sekali aje pergi lepas tu tak pergi dah … Bagi yang tak tahu nak arrange macamana just jumpa leader you dan leader you akan cuba selesaikan . 

Inilah bilik saya di Genting Highland .. 

Pada sebelah petangnya ada seminar oleh speaker yang dijemput oleh HLA. Speakernya hebat-hebat belaka. Perunding-perunding yang datang pun semuanya bersemangat . Bila anda dtg anda pun akan bersemangat seperti mereka . 

Seterusnya anugerah award kepada achievers .. 

Myself received MILLION DOLLAR CLUB award 

Bila suh orang tolong snap photo  .. beginilah jadinya kelabu wooooooo   .. uhh sob sob ☝ :'(😅😅😅

My hubby pula terima award ‘SENIOR AGENCY MANAGER ‘ 😘

Yesssss he is very senior in this industry , almost 2 decades. How time flies .  

Bila i snap photo .. ☝👍👍👍👍👍😂

Selepas terima award , bergambar di luar ballroom pula .. 

The next day morning pula acara seminar diteruskan ..  (no pics)

Sebelah malamnya adalah acara Gala dinner .. Award yang berprestij seperti MDRT , kategori champion akan diberi semasa gala dinner . 

Sebelum depa start kitaaa posing dulu noooo  .. 🙂

Myself with founder of CATP 

Myself with my leader aka my life time partner  👇

Pada tahun 2013  ini merupakan tahun gemilang bagi Millionaire Partners kerana perunding-perunding kami berjaya merangkul anugerah MDRT,  COO club , Million Dollar Club . Tahniah tahniah tahniah kepada diriku , leaderku dan our business partners Hanan , Kak Lela dan sama-sama kita sedekahkan al fatihah untuk arwah Kak Lynda . Al fatihah .. 

Untuk tahun-tahun yang akan datang marilah kita sama-sama menghadiri upacara sebegini supaya motivasi diri kita tinggi , walau apa pun rintangan yang kita hadapi dalam bidang sales ini kita tetap bersemangat waja . Jangan jadi seorang yang lemah , kena bantahan sekali aje dah putus harapan dan tenggelam punca … sob sob  huhu  

Bukan kita seorang yang buat kerja ini , bila kita datang konvensyen seperti ini baru kita tahu whoaaahh ramainya orang yang seperti kita , mereka juga berjuang seperti kita , mereka juga menghadapi bantahan dan rintangan tapi mereka tetap maju ke hadapan ! Mereka terima award !  Why should u surrender ? Think about why u started ??? 

Advertisements