Posted in 👒CUTI-CUTI MALAYSIA, ~ Zie ke Grand Lexis Port Dickson

Zie ke Port Dickson

Assalam n Salam Sejahtera kepada semua pembaca !

Sentiasa pergi PD tak jemu-jemu ke ?  Seriously memang kami tak jemu sebabnya kami menginap di hotel yang berlainan. Kihkih ..  Blog saya ni banyak berkisar tentang pengalaman saya aje ..
Tujuannya supaya mudah untuk saya baca semula di hari tua nanti .  Kalau tak tulis serius memang tak ingat punya sebab kita ni cepat lupa kannn. 
Tentang tips kureng skit tapi kalau rasa nak tanya boleh aje ..

image

Kami dijemput oleh hla untuk menghadiri mdrt day di Hotel Grand Lexis PD . 1st time i menginap di sini . Sangat best !!

image

Kami parked kereta kat depan ni jer.. masa ni full hse , ramai sgt org ! Ermmm atau kami sampai lambat .. hihi
Kadar bayaran semalam di sini antara RM600 hingga RM1k++ bergantung pada jenis bilik. Ada yg atas laut, ada yang atas tanah , ada ysng mengadap laut , ada yang mengadap taman , ada ysng siap ada cermin utk tengok air di bawsh resort dan ada yang tak ada.. yang pasti semua bilik ada ‘private pool’.

image

Garden well maintained . Sejuk mata memandang 😍😍😍😍😍

image

My room at Grand Lexis PD

image

Inside my room… bilik saya yg above sea . 😍😍😍

image

Glass panel for underneath sea viewing . Nampak air laut .. heeee takut . Mmg penakut air .. huhu
Masa kami sampai air tengah pasang .

image

Best sungguh ada pool sendiri kat bilik . Bermacam2 kuak boleh buat tanpa segan silu sbb tak ada org nampak .. haha

image

Menapak nak ke lobby .. exercise ! Main building agak jauh dari bilik kami .

image

My view .. at Grand Lexis Hotel .

image

Mdrt talk at grand lexis ball room . Actually dtg sini main purpose nya mmg nak dengar talk ni .. This is our yearly event 😉

image
Group photo for MDRT 2012 event organized by CATP. 

This place is quite and peaceful . What a place to relax .

image

Reading and resting here .. I luv the view .

image

Mmg seronok bercuti di sini . In syaa allah datang lagi di lain kali.

Advertisements