Posted in 👒CUTI-CUTI MALAYSIA, ~ Kuala Gula Sanctuary Resort di Perak

Jom Terokai Perak – Kuala Gula Sanctuary Resort

First time saya ke Kuala Gula Sanctuary Resort . Boleh tahan juga jauhnya . Kalau dari highway plus kena exit Taiping(U) . Jalan menghala ke Kuala Kurau.
Chalet dia lebihkurang spt Dorani Resort terapung dalam air tapi rasanya yg ini ok skit . Bilik besar , tilam pun ok ..
Macamana saya boleh ke sini ?
Saya ke sini sebenarnya kerana ikut my man pergi reunion . Mereka pilih tempat ini kerana di sini ada sediakan surau utk mudahkan mereka buat tahlil utk arwah kawan2 mereka yg telah pergi terlebih dahulu menemui ilahi.
Bagus jugak tempat ni .. tempat makannya pun terletak di tepi sungai . Sebenarnya saya nak makan ketam lembut yang dikatakan femes di sini tapi tak ada lah plak . Kebetulan orang yg masak tu dah balik . Huhu
Jom layan gambar-gambar .. 😆

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Ketemu lagi di lain entri … kbai

Advertisements