Posted in 👒CUTI-CUTI MALAYSIA, ~ Day Trip To Langkawi

DAY TRIP TO LANGKAWI 

Trip kali ni len skit sebab bukan berjalan makan angin tapi sebaliknya pergi tengok aset baru .. hehe 

Di kLIA 2
sambil-sambil tunggu nak boarding tu , wefie dulu bersama Faiz.. hihi 

My view .. 

Cuaca cerah .. alhamdulillah!

Landed safely di bumi Langkawi yang aman damai ini . Sampai jer terus amik kereta sewa di airport . Sewanya RM40 aje for day time only . Dalam pukul 4pm dah hantar kereta.  Dapat kereta Viva .. hehe 

Mula-mula pergi sarapan dahulu di Pekan Kuah . Sedap giler nasi lemak dia ..  sangat murah dan sedap !!! Warongnya di tepi jalan besar aje .  

Selepas sarapan kami terus ke Pejabat Tanah untuk urusan mengambil geran tanah . Alhamdulillah urusan berjalan dengan lancar . 

Syukur alhamdulillah dapat juga dua bidang tanah di Langkawi Permata Negeri Kedah ini . 
Masa kami ke Langkawi kebetulannya masih bulan Syawal so Faiz pun terpandang ler  open house PDRM yang di tepi jalan tu.. just opposite Pejabat Tanah je .  Kalau betul time dia , bolehler tumpang makan tapi apakan daya masih pagi baru pukul 10am 😜😜😜

Dah selesai urusan Pejabat Tanah , kami terus ke Jalan Makam Mahsuri .  

Tak singgah pun just snap pic dari dalam kereta jer .. 
futher up akan jumpa  Sunset Valley 

Selepas tu jumpa pula Fox Hill ..

Inilah tanah yang botak  tu dari kejauhan 

View at the top 😍😍😍

Kami naik atas bukit sekejap aje sebab mendung dan nak hujan .  Pastu lepak lama2 rumah jiran kat bawah bukit tu .. 

After about 2 hrs ,bila hujan dah reda , kami nak pergi lunch pula .. singgah kedai kawan suami di Jalan Kedawang . 

After that singgah sekejap di Pantai Cenang , beli apa yang patut . 😉

Tak boleh lelama, kena pergi airport , kang terlepas lak flight .. 

Kali ni delay setengah jam .. cam tak biasa lak kannn  huhu  Bai Langkawi ! 

Alhamdulillah akhirnya selamat sampai  dan dapat dinner di rumah . 

Advertisements