Posted in 🍜 RESIPI, Spageti Carbonara

SPAGETI CARBONARA 


Masakan yang simple dan sedap dan ia menjadi kegemaran anak-anak. 

BAHAN-BAHAN :



180gm spageti

100gm krim masakan

50ml susu cair

10gm bawang putih [ dicincang ] 

30gm daging lembu  [ dihiris nipis ] 

30gm cendawan shitake [ dihiris nipis ] 

1 biji telur kuning 

30gm keju parmesan 
CARA MEMASAK : 
1. Campurkan susu bersama krim ke dalam satu bekas. 

2. Masukkan kuning telur dan kacau rata. 

3. Masukkan pula garam dan serbuk perasa. Ketepikan. 

4. Panaskan minyak dan tumis bawang putih hingga kekuningan . 

5. Masukkan daging bersama cendawan dan biar hingga masak. 

6. Masukkan spageti. 

7. Masukkan pula adunan terdahulu dan kacau rata. 

8. Akhir sekali taburkan keju parmesan. 
* sumber dari majalah rasa 

Advertisements

Author:

Living in KL . Wife and mom of 3 kids. Co-founder of Millionaire Partners. Contact : princessrizzhanis@gmail.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s